22 Ekim 2017 Pazar

About Elly Film


2009 yılı İran yapımı olan Darbareye Elly şu sıralar sinemalarda Art House, Sanat film konseptinde sergileniyor. Film dram kategorisinde olmasına rağmen biraz gerilim barındırıyor. İran Sinemasını seven biri olarak filmden oldukça keyif aldım. 

Filmin konusu İranlı bir ailenin öyküsünün yazlık bir ev etrafında gelişiyor. Üç dost aile, Almanya‘dan dönmüş olan Ahmad‘a (Shahab Hosseini) kızının öğretmeni Elly‘yi (Taraneh Alidoosti) tanıştırmak ister. Almanya’daki mutsuz evliliğinden henüz kurtulmuş olan Ahmad, İranlı bir kadınla evlenmek istemektedir. İlk görüşte Ahmad ve Elly birbirlerinden hoşlanırlar. Bu durum evdeki üç aileyi sevindirir. Film her şey Elly’nin aniden ortadan kayboluşuyla gelişir ve film bir anda heyecan kazanır.

Darbareye Elly filminin yönetmeni Farhadi‘nin sanatını kızın ortadan kayboluşuyla sahneliyor. Yönetmen Farhadi Bir kızın kayboluşu üzerinden İran toplumunu analiz ediyor, sosyal ilişkileri sorguluyor. Film çok basit bir konudan yola çıkarak İran’da kadının yeri, aile içi ilişkiler üzerine bir değerlendirme niteliği de taşıyor. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder